Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Woningfotografie: wat houdt dat in?

Bij woningfotografie wordt, zoals het woord als zegt, een woning uitgebreid gefotografeerd. Dit wordt vaak gedaan bijvoorbeeld voor het te koop zetten van een huis. Dit kan onder andere gedaan worden door Vastgoed Foto & Video. Vastgoed Foto & Video fotograferen op zeer hoge kwaliteit en houden hierbij rekening met dat het indruk moet maken op de potentiële kopers van het huis. Bovendien worden de foto’s vaak gebruikt op makelaarssites als Funda maar kan ook zeker gebruikt worden voor social media platforms. 

Woningfotografie: manieren

Er zijn diverse manieren om woningfotografie uit te voeren. Zo wordt er vaak gebruikgemaakt van drones omdat deze een woning vanuit een compleet andere hoek kan laten zien. Met dronefotografie kan het gehele huis in één beeld worden gefotografeerd. Het geeft op deze manier een bepaald beeld van hoe groot de woning is en hoe de buurt eruitziet waar het huis gevestigd is. Naast dronefotografie wordt er tegenwoordig ook vaak gekozen om de drones bepaalde video’s te laten maken van het huis. Zo kan een potentiële koper ook meteen de sfeer van de straat en de wijk proeven. Een andere vorm van fotografie waar ook vaak voor wordt gekozen is de ‘360 graden’ techniek voor fotografie. De woning wordt dan op een interactieve manier gepresenteerd en is beschikbaar om te bekijken op elk apparaat. Een geïnteresseerde kan hieraan deelnemen door zelf te slepen met de muis en op deze manier door iedere kamer van het huis te bewegen. Er wordt vaak gekozen voor deze techniek omdat een potentiële koper direct een goed beeld krijgt van de woning. Zo kan men er later voor kiezen om alleen de mensen die écht geïnteresseerd zijn in de desbetreffende woning uit te nodigen om de woning in het echt te bezichtigen. 

Matterport

Een laatste techniek die ook steeds vaker wordt gebruikt is de virtuele tour van Matterport. Dit is een 3D-scan waarbij alle details duidelijk zichtbaar zijn. Het wordt vervolgens gepresenteerd als een soort van poppenhuis waar de bezoeker tussen alle kamers kan schakelen maar ook om de woning heen kan kijken en als het ware in de wijk kan rondlopen. 

Gerelateerde artikelen

Voordelen van acupunctuur

Inkoop van nieuwe vinyl platen

TOP-6 SEO-factoren voor autodealersites