Maarts viooltje
Image default
Muziek

Volg nu je pianolessen in Oldenzaal.

Je kunt prachtige muziek maken met een piano. Denk bijvoorbeeld aan Ludovico Einaudi of verschillende filmmuzikanten zoals Hans Zimmer. Of zou je juist leuke popliedjes willen spelen op een piano? Het klinkt allemaal geweldig. Maar je zult eerst lessen moeten volgen om het te kunnen. In Oldenzaal kun je ook pianolessen volgen. Je kunt zelf kiezen in welk genre je graag liedjes wilt leren spelen, je leert namelijk makkelijker wanneer je iets leuks doet, of waar jij interesse in hebt. Er kan gekozen worden voor elke week of elke twee weken een unieke pianoles in Oldenzaal.

Wat is een piano?

Voordat je in Oldenzaal begint aan pianoles, is het wel handig om te weten wat een piano is. Natuurlijk hebben de meeste mensen wel ooit een piano gezien. Het is zo’n apparaat met meestal zwarte en witte toetsen. Naast dat een piano een toetsinstrument is, is een piano ook een snaar- en een slaginstrument. Er zitten namelijk snaren gespannen in een piano, wanneer je op een toets drukt, slaat een klein hamertje op de snaar. Zo hoor je de klanken van een piano. Het ligt er bij een piano dan ook aan hoe hard je op een toets drukt. Hoe harder je drukt, hoe harder het hamertje op de snaar slaat en de klank dus ook harder is. Dit zul je ook allemaal leren tijdens een pianoles in Oldenzaal. Bij bijvoorbeeld een keyboard kun je zo hard en zacht drukken, de klanken klinken hetzelfde omdat deze elektronisch is. Maar daarnaast heb je ook elektrische piano’s. Bij deze piano’s heb je wel hetzelfde qua toetsen zoals bij een ‘normale’ piano. Alleen kun je deze piano harde of zachter zetten, of zelf een koptelefoon op doen. Soms wel zo prettig voor de buren.

Wil jij dit allemaal te weten komen en vervolgens ook leren spelen? Volg dan pianolessen bij jou in de buurt in Oldenzaal!