Maarts viooltje
Image default
Muziek

3 Tips om voor zo min mogelijk geluidsoverlast te zorgen

Geluidsoverlast is gewoon niet fijn en zeker niet als je zelf de oorzaak bent. Af en toe kan er natuurlijk echt wel eens iets fout gaan, maar het is ook niet fijn als andere mensen continu lastig valt met overlast. Alleen weet je misschien niet zo goed hoe je dit kunt voorkomen of verhelpen. Je kunt hier verschillende stappen in zetten en je moet enkel kijken wat het beste voor jou werkt en ga hier zeker mee aan de slag. Je kunt ook zelf nog onderzoek doen naar andere mogelijkheden. Ga door totdat jij iets vindt wat goed kan werken voor jou.  

1. Geluidsmonitoring 

Een slimme manier om te meten hoe erg de overlast is is met geluidsmonitoring. Je kunt geluidsmonitoring doe aan de hand van een kalibratie geluidsmeter. Met een kalibratie geluidsmeter kun je meten of het geluid afwijkt van het standaard. Ga dus zeker gebruik maken van een kalibratie geluidsmeter en ga aan de slag met geluidsmonitoring om te kijken of er een probleem is. Als jouw geluid niet afwijkt dan is er ook geen vorm van geluidsoverlast.  

2. Isoleren  

Je kunt geluidsoverlast sterk verminderen door de ruimte beter te isoleren. Door te isoleren blijft het geluid binnen en weerkaatst het minder snel naar buiten. Zo blijft een groot deel van het geluid binnen en is er dus minder kans op geluidsoverlast. Ga zeker eens kijken welke materialen gebruikt worden om ruimtes goed te isoleren en kijk wat er zou kunnen werken voor jou en maak aan de hand van die informatie een keus.  

3. Meer groen in het gebouw 

Deze zag je misschien niet aankomen, maar meer groen in de ruimte hebben helpt. Het is namelijk niet alleen een mooi gezicht, maar planten zijn ook erg goed in het absorberen van geluid. Het zijn geen extreem grote verschillen maar elk beetje helpt en zeker als dit er ook nog eens voor zorgt dat de ruimte er mooier uitziet. Ga eens kijken welke planten er mooi zouden zijn in de ruimte en kijk of dit een goede optie voor jou zou kunnen zijn en ga er zeker mee aan de slag als dit het geval is. 

  

Gerelateerde artikelen

Een leuke band voor je bedrijfsfeest

Volg nu onze Pianoles online

Vinyl platen kopen, een kind in een snoepwinkel