Maarts viooltje
Image default
Bedrijven

Sporten met pre workout

Als je maximaal wilt trainen maar soms wel dat beetje extra energie wilt gebruiken is pre workout een ideale toevoeging aan je supplementenlijst!

Wat is pre workout?

Pre-workout is een speciaal samengestelde mix dat ervoor zorgt dat jij:

–          meer energie hebt

–          meer uithoudingsvermogen hebt

–          meer kracht hebt

–          en sneller hersteld

Wat zit er in pre-workout?

Iedere pre workout is anders samen gesteld al zijn de hoofdingrediënten meestal hetzelfde:

–          Cafeïne Cafeïne verbeterd je uithoudingsvermogen en verhoogd je spierkracht, hierdoor is het een van de eest voorkomende ingrediënten in pre-workouts.

–          Vitamine B Dit is een ander veel voorkomend ingrediënt. Deze vitaminen spelen namelijk een sleutelrol in het metabolisme en de energie.

–          BCAA Deze aminozuren dien je in te nemen vóór je work out en is daarom ook een veel voorkomend ingrediënt bij dit soort supplementen.

Wanneer neem je een pre workout?

Cafeïne is het hoofd bestanddeel begint na ongeveer 30 minuten te werken. Het ideale moment om een pre-workout te nemen is daarom ook 30 – 60 minuten voor je training na 3 – 7 uur kan de helft van de cafeïne nog steeds in je systeem zitten. Let er dat je de pre workout niet te laat inneemt wants dit kan zorgen voor een slechte nachtrust.

Bijwerkingen

De specifieke bijwerken zijn afhankelijk van het merk en supplement dat jij drinkt. Aangezien cafeïne het hoofd ingrediënt is kunnen we hier de bijwerken van vermelden. Te veel cafeïne kan leiden tot misselijkheid en hartkloppingen. En zoals hierboven al genoemd is, let erop dat je de pre-workout niet te laat drinkt in verband met slapeloosheid.

Conclusie

Pre workout is een prima supplement dat jou net die extra boost en motivatie geeft om je workout te killen. Het moet wel met beleid genomen worden en goed gelet op de ingrediënten. Bij overgevoeligheid aan cafeïne is het geen goed idee dit supplement te nemen.

https://kossonutrition.nl/product/pre-workout-kossoine/