Maarts viooltje
Image default
Muziek

Met een Djembé workshop leert u djembe spelen

Altijd al willen leren Djemble spelen? Dan is het nu uw kans. De djembe is een bekervormige trommel die met de hand bespeeld wordt, het instrument komt oorspronkelijk uit West-Afrika. Lijkt het jou nou leuk om djembe te leren spelen? Dan is het misschien een goede keuze om een djembe workshop te volgen, waardoor je met veel plezier van dit instrument kunt gaan genieten.

Begin proces 

Voordat je gaat beginnen aan een djembe workshop is het misschien handig om iets meer informatie te weten over de djembe, zoals de soorten djembe’s die er zijn, wat voor soort toon en bas je ermee kan spelen etc. Er zijn verschillende soorten djembe’s, zoals hele grote djembe’s of juist kleine djembe’s voor kinderen. De bas kan je op een djembe maken met de vlakke hand op het midden van de djembe met gesloten vingers, dit zal je ook zeker leren op de djembe workshop. De toon kan je maken door met de palm van je hand op de rand van de djembe met je vingers op het vel te slaan. Verder zijn er nog veel meer technieken die allemaal zorgen voor diverse geluiden.

Verschillende keuzes  

Daarnaast is er een diverse keus aan wat voor soort djembe workshop je wilt volgen en waar je deze djembe workshop wilt volgen.  Er zijn namelijk verschillende locaties waar djembe workshops worden gegeven zoals in Utrecht, Rotterdam, Maastricht. Vrijwel in heel Nederland is er een mogelijkheid om een workshop te volgen, waardoor u de liefde voor dit instrument zal ervaren. Er zijn verschillende mensen aanwezig die ervaring hebben met het spelen op een djembe, zij zullen er dan ook voor zorgen dat u snel aan de gang kunt met de djembe en misschien zelfs al een liedje kan spelen. Ik zou zeggen meld u snel aan en gaan met die banaan.

 

Gerelateerde artikelen

De beste platenspelers

Volg beste pianoles in Delden

Volg een djembe workshop bij een professional