Maarts viooltje
Image default
Muziek

Gezellig dagje uit? Doe eens een Djembe workshop

Als je van trommelen en Afrika houdt dan is een leuke Djembe workshop leuk om eens te doen. Een Djembe is een trommel afkomstig uit Afrika. Je bespeeld het instrument door er op verschillende plekken op verschillende ritmes op te slaan. Op deze manier kan je muziek maken. Het is dus erg leuk een Djembe workshop te doen als je er van houdt op dingen te slaan. Als je op een Djembe speelt kan je staan of zitten. Als je er bij staat dan kan je er gemakkelijk bij dansen. Soms is de Djembe wel zwaar, en dan is het handig om er bij te gaan zitten. 

Wat doen Djembes?

Vroeger werden Djembes gebruikt om met andere dorpen te communiceren. Tegenwoordig gebruiken we daar de telefoon, radio, telefoon en andere media voor. Misschien is het wel leuk om samen met de buurman een Djembe workshop te doen zodat je makkelijk met elkaar kan communiceren. 

Met wie kun je een Djembe workshop doen?

Je kan met heel veel mensen samen een Djembe workshop doen. Je kan het doen met je moeder, met je vader, je opa, je oma, je broer, je zus, je dochter, je zoon, je buurman, je buurvrouw, je tante, je oom, je neefje, je nichtje, je beste vriend, je beste vriendin, je collega’s, goede kennissen of misschien wel met je oud tante of -oom. Je kan ook met meer dan één persoon gaan en er een gezellige dag van te maken met vrienden of familie. Zeker als de hele familie van muziek en cultuur houdt is het leuk om samen een Djembe workshop te doen. Denk maar eens aan de vele gesprekken die je er nog over zult hebben. Je kan tijdens de workshop ook lekker gaan dansen. Dit werkt ontspannend en zorgt voor veel plezier en een uiteindelijk geweldige ervaring.