Maarts viooltje
Image default
Muziek

Een djembé workshop voor kinderen

Het volgen van een djembé workshop kan je natuurlijk doen als een volwassenen, maar hier wordt er ook een speciaal programma aangeboden die helemaal is samengesteld voor het leren van het bespelen van dit instrument aan kinderen. De djembé workshop voor kinderen wordt aangeboden omdat vrijwel alle kinderen het leuk vinden om muziek te maken. Daarnaast hoor je ook vaak dat ouders het belangrijk vinden dat een kind op een jonge leeftijd leert om een van de instrumenten die er zijn te bespelen. Doordat kinderen zelf muziek maken wordt het IQ van hen gestimuleerd en daarnaast wordt ook het EQ verhoogd doordat er veel nagedacht moet worden en de hersenen toch aan het werk worden gezet. 

Ontwikkelen

De djembé workshop draagt bij aan het doel dat ouders hiervoor voor ogen hebben en ook helpt het de kinderen een hobby te ontwikkelen en even met iets anders bezig te zijn dan met een computer scherm en zich helemaal over te geven aan de muziek. De djembé workshop zorgt ervoor dat de kinderen kennis maken met het instrument en dat ze in een zeer korte tijd leren hoe de basis technieken van dit instrument in elkaar steken. Ook leren de kinderen hier om met andere kinderen samen te spelen en samen te werken. Het instrument is al erg mooi wanneer er een iemand speelt, maar in een groep wordt er nog mooier geluid gecreëerd. Door samen te werken kunnen de kinderen dit bereiken. 

Luisteren

Naar elkaar luisteren is dus een heel belangrijk punt tijdens de djembé workshop. Het heeft dus niet alleen maar te maken met het bieden van een leuke hobby aan het kind, maar het draagt ook bij aan het verbeteren van de intelligentie van het kind. Start snel met de djembé workshop en laat je kind hier ook kennis mee maken en zichzelf ontwikkelen op verschillende gebieden.