Maarts viooltje
Image default
Mode en Kleding

Waarom Ugg schoenen dragen?

Op blote voeten of niet? Hoe maak je optimaal gebruik van het verwarmende effect van bontlaarzen.

Behaaglijk zacht en heerlijk warm – voor velen horen Ugg laarzen net zo goed bij de winter als punch op de kerstmarkt. De meningen verschillen echter over de juiste manier om ze te dragen. Met of zonder sokken? De fabrikant is tenminste overtuigd van het laatste.

Maximaliseren van het opwarmend effect
De schapenvacht die in de cultschoenen wordt gebruikt, wordt geacht de voeten niet alleen warm te houden, maar ook een temperatuurbalancerend effect te hebben. Dit wordt verondersteld te werken dankzij de natuurlijke thermostatische eigenschappen die de lichaamstemperatuur constant houden. Daarom raadt de fabrikant aan om de met bont gevoerde laarzen met blote voeten aan te trekken om het dempende en verwarmende effect te maximaliseren.

In theorie klinkt het idee van blote voeten in met bont gevoerde laarzen heel goed. Wat de praktische toepassing betreft, hangt alles af van hoe lang en hoe vaak de laarzen worden gedragen. Als de laarzen alleen worden gedragen op weg naar de sportschool of bij het uitlaten van de hond, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over de hygiëne. Als u echter bijna elke dag met bont gevoerde laarzen draagt, zult u waarschijnlijk op een gegeven moment een geurprobleem krijgen – net als bij gevoerde pantoffels. Uiteindelijk blijft de keuze voor of tegen sokken een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Gerelateerde artikelen

Een handige leren laptoptas

Nieuwe Mjus damesschoenen bij Nijhof

Kleding Groothandel Matterhorn Moda