Maarts viooltje
Image default
Mode en Kleding

Een busreis, welke tas is handig als handbagage?

Een busreis, welke tas is handig als handbagage?

Als je wel eens met een busreis op vakantie bent geweest weet je misschien dat busmaatschappijen eisen stellen aan wat je mee mag nemen aan handbagage. Meestal is dit maximaal 2 kilo en mag je tas of koffer bepaalde afmetingen hebben. Maar wat neem je dan mee? Wij vertellen je wat jij het beste als handbagage mee kunt nemen tijdens een busreis.

Neem je alleen handbagage mee?

Het is allereerst belangrijk om te weten of je alleen handbagage meeneemt tijdens de busreis of ook nog een grotere koffer. Als je dat weet kun je bepalen hoe groot je handbagage moet zijn. Als je bijvoorbeeld ook een grote koffer meeneemt dan hoef je geen of weinig kleding in je handbagage te doen. Neem je echter alleen handbagage mee, dan moet je eerst bepalen wat je mee wilt nemen in jouw reistas.

Een kleine trolley

 Wil je niet al te veel sjouwen, dan is een kleine trolley een handig hulpmiddel. Je kunt in zo’n trolley aardig wat kwijt en door de wieltjes zul je het gewicht alleen voelen als je hem optilt. In de tassen dames sale vind je genoeg tassen, reistassen en trolleys die geschikt zijn om mee te nemen tijdens een busreis.

 De weekendtas

De weekendtas is ook heel handig om mee te nemen als handbagage tijdens een busreis. De weekendtas biedt genoeg ruimte voor al jouw spullen en door de verschillende vakken kun je overal makkelijk bij. Burkely heeft genoeg mooie weekendtassen en reistassen die zeker geschikt zullen zijn om als handbagage te dienen voor jouw busreis. Een nadeel is misschien dat je weekendtas flink zwaar kan worden als je er veel in doet.

Waar houd je rekening mee?

Bij het kiezen van een goede reistas voor je busreis is het handig om rekening te houden met het formaat, of je nog een grote tas of koffer meeneemt en hoe zwaar je handbagage gaat worden. Bij zwaardere handbagage adviseren wij een trolley, maar als je niet al te veel nodig hebt zou je ook een weekendtas mee kunnen nemen. Bedenk ook waar jij je handbagage moet neerzetten. Als jij jouw tas bij je voeten moet neerzetten, dan is een grote tas niet handig. Kies dan voor een kleine, smalle trolley die wat platter is zodat hij tussen de banken wat minder ruimte inneemt. Neem jij alleen handbagage mee en kun je dit in een bagagerek plaatsen, dan kun je beter kiezen voor een weekendtas. Wat is jouw favoriete reistas?