Maarts viooltje
Image default
Onderwijs

Een verkoopmedewerker is er voor de klant

Iedereen komt met regelmaat in de winkel of bestelt producten online. Ook neem je wel eens contact op met een bedrijf als je iets besteld hebt dat niet naar je zin is. Dan spreek je met een verkoopmedewerker. Maar wat doet een verkoopmedewerker nu eigenlijk precies?

Detailhandel en bedrijfswereld

De functie van verkoopmedewerker gaat verder dan de detailhandel alleen. Ook binnen bedrijven werken verkoopmedewerkers maar dan heeft de functie vaak een andere naam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan commercieel medewerker.

Contact met klanten staat voorop

In welke branche je ook werkt als verkoopmedewerker voorop staat dat het contact met klanten het belangrijkste is. Je beantwoordt als verkoopmedewerker vragen van klanten, behandelt eventuele klachten maar geeft ook advies als zij op zoek zijn naar een bepaald product. Om een goede verkoopmedewerker te zijn beschik je over goede contactuele vaardigheden en ga je graag en goed met mensen om. Op die manier kun je ze het beste van dienst zijn maar zorg je ook voor een verhoging van de omzet wanneer je iets verkoopt.

Wat doet een verkoopmedewerker?

Wat doet een verkoopmedewerker? Een verkoopmedewerker kun je tegenkomen in de winkel maar bijvoorbeeld ook op beurzen of andere evenementen. Daarnaast werken ze aan de receptie van een bedrijf alwaar er ook administratieve handelingen bij komen kijken. Werk je binnen een onderneming op de klantenservice en handel je de vragen en klachten van klanten af (telefonisch en via de mail of chat) dan ben je ook een verkoopmedewerker.

 

Kijk of het werk iets voor jou is

Lijkt de functie van verkoopmedewerker je wel wat? Volg dan eerst een goede opleiding op dit gebied. Zo leer je niet alleen wat belangrijk is binnen deze functie maar maak je ook kennis met het vakgebied. Op die manier weet je snel of deze functie bij je past en maak je meer kans op het vinden van een leuke baan.

Gerelateerde artikelen

Wat leren kinderen tijdens een circusdag?

Cultuurdagen na het coronatijdperk

4 eigentijdse dansworkshops voor CKV