Maarts viooltje
Image default
Onderwijs

4 eigentijdse dansworkshops voor CKV

Eigentijds aanbod

Op zoek naar verrassende dansworkshops die passen binnen het curriculum van culturele kunstzinnige vorming? Wij hebben een eigentijds aanbod op het gebied van dans dat naadloos aansluit bij de leefwereld van de leerlingen en bij de doelstellingen van CKV.

Battle dance

Dans is kunst. Maar soms is dans ook battle! Wie heeft de coolste moves en schittert zijn of haar klasgenoten naar de zijkant? Natuurlijk is deze workshop niet alleen maar competitief. Het gaat met name over leren improviseren en vooral: over dúrven! Want je moet behoorlijk wat lef hebben om de dansvloer op te stappen en jouw danskrachten te meten met die van je klasgenoten. Een zelfvertrouwen boostende ervaring die de leerlingen nog lang bij zich zullen dragen!

Streetdance

So you think you can dance? De waarheid is dat heel veel leerlingen – compleet ten onrechte! – denken dat zij helemaal niet kunnen dansen. In deze workshop werken de leerlingen toe naar een spetterende choreografie, waarin leerlingen die dat nodig hebben uit hun schulp kruipen en zien dat ook zij de danspasjes helemaal kunnen ownen.

Breakdance

Is het dans of is het acrobatiek? Veel van de moves waar breakdancers de handen van hun publiek mee op elkaar krijgen, zitten er een beetje tussenin. Tijdens de workshop leren de leerlingen alle powermoves die zij nodig hebben om met hun eigen style de vloer in vuur en vlam te steken en de bewonderende blikken van hun klasgenoten te oogsten.

Choreografie met TikTok

Je kunt je verzetten tegen de social media trends van je leerlingen, óf je kunt ze omarmen. Wij doen liever dan laatste! Daarom hebben wij een choreografieworkshop die helemaal in het teken staat van TikTok. Leerlingen sturen op dagelijkse basis filmpjes door waarin zij zelf de hoofdrol spelen, mensen die zij kennen of zelfs volslagen vreemden. Op dit moment zijn TikTok-dansjes populair. Maar waarom wil je het ene dansje tien keer zien, terwijl je het andere niet eens afkijkt? En waarom stuur je het ene dansje wel door, terwijl je het andere verwijdert? Leerlingen gaan op zoek naar wat een TikTok-dans krachtig maakt en brengen die inzichten in de praktijk in hun eigen choreografie.

https://www.kleinkunstig.nl