Maarts viooltje
Image default
Onderwijs

Cultuurdagen na het coronatijdperk

Cultuurdagen na het coronatijdperk

Momenteel bevinden we ons in een lastige situatie waarin er weinig mogelijk is op het gebied van evenementenorganisatie, desalniettemin moeten we blijven kijken naar het licht aan de horizon. Het gaat over, dat is iets wat duidelijk is, en wanneer het over is moet je klaar staan om alles weer op te pakken. Als middelbare school zijnde is dat nog best een ingewikkelde taak, scholen zijn inmiddels ingericht op de anderhalve meter samenleving en kunnen zometeen weer aan de slag met het terugdraaien van alles wat ze dit jaar hebben uitgevoerd. Ook het organiseren van cultuurdagen of workshopdagen is iets wat voor een middelbare school in het begin niet op het prioriteitenlijstje zal staan, terwijl dat eigenlijk wel zou moeten. 

Wanneer het moment daar is, en het merendeel weer mag, moet een school eigenlijk deze kans grijpen en gelijk een grote en leuke cultuurdag organiseren voor hun leerlingen. Op die manier maken ze weer een energieke nieuwe start en kan er weer volop samen geleerd worden. De cultuurdag is een middel van Kleinkunstig om in een dag ontzettend veel kennis een school binnen te brengen, de leerlingen volgen deze dag verschillende workshops die ze zelf mogen uitkiezen. De inhoud van de cultuurdag is afhankelijk van de wens van klant, in overleg wordt alles op maat georganiseerd. 

Cultuurdag dans

Een voorbeeld van een interessante cultuurdag is er een die zich richt op dans en daarmee veel verschillende dansstromingen de school binnenbrengt. Tijdens deze dag leren de leerlingen veel over dans, waar de verschillende stylen vandaan komen en wat een dans kan betekenen. Natuurlijk gaan de leerlingen ook aan de slag met het uitvoeren van hun eigen dansen. 

Een workshop als deze gaat vaak gepaard met het gevaar voor pesten, sommige leerlingen zullen ver uit hun comfort zone moeten stappen en daarmee het risico lopen nare opmerkingen te krijgen. Daarom is het erg belangrijk dat er een goede workshopdocent aanwezig is, en daar zorgt Kleinkunstig voor. 

https://kleinkunstig.nl