Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Zo versier je jouw cake met fondant

Fondant wordt vaak gebruikt voor het versieren van een cake. Met de verschillende kleuren kun je allerlei vormpjes maken om jouw cake er extra mooi uit te laten zien. Daarnaast zorgt fondant ook voor extra smaak. Het is namelijk een suikerpasta. Vraag jij je af hoe jij jouw cake kunt versieren met fondant? Lees dan snel verder en kom erachter!

Begin met kneden

Zoals gezegd is fondant een suikerpasta. Het kan daarom lastig zijn om het te kneden. Toch is het belangrijk dat je dit doet. Wij adviseren je om de fondant eerst een tijdje te verwarmen in de magnetron. Let wel op dat je dit niet te lang doet. Doe je het wel te lang in de magnetron? Dan is de kans groot dat je de fondant niet meer kunt gebruiken. Nadat de fondant een tijdje in de magnetron is geweest kun je het een stuk makkelijker kneden en uitrollen. 

Voorkom uitdroging

Wanneer je de fondant hebt gekneed en uitgerold is het belangrijk dat je gelijk aan de slag gaat. Bedenk daarom van tevoren goed welke figuurtjes jij wilt maken en welke kleuren je daarvoor wilt gebruiken. Laat je het te lang liggen? Dan is de kans groot dat het uitdroogt. Je kunt de fondant niet meer gebruiken en jouw cake niet meer mooi versieren. 

Bewaaradvies

Heb je na het gebruik van de fondant nog een deel over? Zorg er dan voor dat je deze goed bewaard als je deze de volgende keer weer wilt gebruiken. Ook hierbij is het belangrijk dat je de fondant niet laat uitdrogen. Daarom raden wij je aan om het goed te verpakken in folie en dit in een doosje te stoppen. 

Zelf aan de slag

Na het lezen van alle informatie kun je zelf aan de slag. Bedenk welke kleuren je wilt gebruiken en welke vormen je wilt maken. Heb je nog geen fondant in huis? Neem dan eens een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis. Hier kun je allerlei verschillende kleuren fondant gemakkelijk online bestellen. Bestel je vandaag voor 22:00 uur? Dan kun je morgen aan de slag. 

 

https://www.bouwhuis.com/