Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste stofzuiger?

Bij het kopen van een stofzuiger moet je op een aantal zaken letten. Een goede stofzuiger is namelijk wel zo handig, want stofzuigen is een sleutel activiteit bij het schoonhouden van je huis. Maar wat is nou de beste stofzuiger? Aan de hand van de volgende punten kun jij daar makkelijker achter komen. 

Wil je er een met of zonder zak?

Een paar jaar geleden had iedereen gewoon een zuiger met zak. Inmiddels is een stofzuiger zonder zak ook heel normaal. Dit scheelt geld omdat je niet steeds een nieuwe zak hoeft te kopen. Het feit dat je hem niet hoeft te vervangen is natuurlijk ook handig. Mensen met allergieën of astma kunnen echter beter voor een stofzuiger met zak gaan, want het legen van een variant zonder zak is dan niet zo fijn.

Het gewicht van het apparaat

Het gewicht is vooral belangrijk wanneer je meerdere verdiepingen in huis hebt. Of wanneer je ook de trap moet stofzuigen. Een zware stofzuiger is dan natuurlijk erg onhandig. Hou hier dus ook rekening mee bij het kopen van een stofzuiger. 

De soort borstel

Dit is vooral belangrijk wanneer je regelmatig een kwetsbare vloer stofzuigt, want je wil natuurlijk geen krassen achterlaten. Je hebt hiervoor speciale parketborstels. Wanneer je veel vloerkleed hebt is dit natuurlijk niet nodig. Je hebt ook nog combiborstels, die overal voor geschikt zijn.

Een goede filter

Elke stofzuiger heeft een filtersysteem, maar hierin heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Een HEPA filter is de beste filter die je kunt hebben, die vooral voor mensen met astma en allergieën heel goed is. 

De zuigkracht

Stofzuigers moeten natuurlijk stof en vuil opzuigen. Het is dus belangrijk hoe groot de zuigkracht van een stofzuiger is. Je kunt dit altijd vooraf zien en testen.

De zuinigheid en geluid

Overige belangrijke zaken om nog op te letten zijn de zuinigheid, wat is aangegeven met een energielabel, en het niveau van het geluid. Je hebt tegenwoordig namelijk ook extra stille stofzuigers, wat soms wel zo fijn is.

https://www.gereedschap-expert.nl/