Maarts viooltje
Image default
Dienstverlening

Tips over hoe u energie kunt besparen

Energie-efficiëntie houdt in dat u minder energie gebruikt om dezelfde taken uit te voeren, energieverspilling vermindert en geld bespaart in uw huis. Om uw energie-efficiëntie te verhogen, moet u niet alleen minder energie verbruiken, maar moet u zich ook bewust worden van hoe energie wordt gebruikt, waar deze verloren gaat en hoe deze effectiever en efficiënter kan worden gebruikt in het dagelijks leven. Er zijn meerdere tips voor het verminderen en besparen van energie in uw huis. Het helpt u niet alleen te besparen op uw elektriciteitsrekening, maar ook om het milieu te beschermen tegen verdere schade door toenemend gebruik of verbruik van apparaten. Het is altijd nuttig om te raadplegen voor meer geschikte tips over hoe u uw energieverbruik kunt verminderen, zij kunnen u altijd advies geven over hoe u dit kunt doen. Als je in Delft bent, is contact opnemen met je plaatselijke elektricien Delft, de meest voor de hand liggende optie. 

Alles over uw apparaten

Hoewel veel medische professionals van mening zijn dat de chemicaliën in magnetrons meer schade aanrichten dan goeds toevoegen, kunt u tijdens het koken altijd uw magnetron gebruiken in plaats van uw fornuis. Het is dan aan jou om te beslissen wat voor jou het meest efficiënt is. Ontdooi uw koelkast en vriezer voordat het ijs zich ophoopt tot 1/4-inch dik om uw apparaten efficiënt te laten werken. Hoe dikker het ijs, hoe meer energie de vriezer nodig heeft om het hele apparaat koud te houden, wat resulteert in meer pk’s voor het apparaat, wat meer energieverbruik betekent. Het is ook aan te raden om tijdens het bakken niet meer in de oven te gluren, hoe verleidelijk het ook is om te doen, het veroorzaakt meer energie voor de oven om de temperatuur terug te brengen voordat je je bakproducten gluurde. Het meest voorkomende advies is ook om meer natuurlijk licht te gebruiken dan uw LED-lampen of andere vormen van licht. Dit betekent dat u ervoor kiest om heldere ramen te gebruiken of ramen in uw huis en kamers te openen om het natuurlijke licht binnen te laten, zodat u uw licht niet hoeft te openen bollen.

Uw energieverbruik verminderen

Houd uw apparaten niet de hele dag aan; gebruik gewoon uw computer, monitor, printer en fax apparaat indien nodig. Stel uw thermostaat in op 78 graden Fahrenheit in de zomer en 68 graden Fahrenheit in de winter; elke graad verwarming of -koeling verhoogt het energieverbruik met 6 tot 8%. Door de temperatuur op je thermostaat te verlagen, koelt je huis niet sneller af. Vaatwassers en wasmachines/drogers voor kleding moeten ’s nachts worden gebruikt om het huis koeler te houden, de druk op het elektriciteitssysteem te verminderen tijdens piekverbruik uren tussen 16.00 en 18.00 uur.