Maarts viooltje
Image default
Woning en Tuin

Ilex Crenata Dark Green, de Japanse hulst

De Ilex Crenata Dark Green is een prachtige, groenblijvende struik die in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht komt. Deze struik heeft kleine, glanzende bladeren die lijken op die van de buxus, maar dan zonder de problemen van de buxusmot. De Ilex Crenata Dark Green is dan ook een uitstekend alternatief voor de buxus, zeker omdat hij beter bestand is tegen droogte en vorst. 

De Ilex Crenata Dark Green, of Japanse hulst, is een bijzondere struik vanwege zijn veelzijdigheid. Zo kan hij gebruikt worden als solitaire struik of als haag. Als haag biedt deze hulststruik niet alleen bescherming en privacy, maar ook een mooie, strakke omlijsting van de tuin. Daarnaast kan de struik goed gesnoeid worden, waardoor hij in verschillende vormen geknipt kan worden. 

Makkelijk te onderhouden plant 

Een ander bijzonder kenmerk van de Ilex Crenata Dark Green is dat hij bloeit in het voorjaar en in de herfst. In het voorjaar produceert hij kleine witte bloemen, terwijl hij in de herfst prachtige rode bessen draagt. Deze bessen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook geliefd bij vogels. 

De Japanse hulst is gemakkelijk te onderhouden. Hij groeit goed op verschillende grondsoorten en kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplant worden. Daarnaast vereist hij weinig onderhoud en is hij goed bestand tegen ziekten en plagen. 

Tot slot heeft de Ilex Crenata Dark Green ook een symbolische betekenis. In de Japanse cultuur staat de Ilex symbool voor bescherming en onsterfelijkheid. Zo wordt de struik vaak geplant bij tempels en heiligdommen als teken van respect en eerbied.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/japanse-hulst/ilex-crenata-dark-green