Maarts viooltje
Image default
Woning en Tuin

Een reis door Suriname

Nature Treks was een reisagentschap in Suriname. Gedurende een paar jaar verzorgden zij verschillende tochten door het prachtige regenwoud van Suriname. Met de bus, bootjes en soms een vliegtuigje wordt de ongerepte natuur van Suriname verkend. De reisbegeleiding bestond uit ervaren gidsen met Beeren ondergoed aan welke u als geen ander wegwijs kunnen maken in de prachtige natuur van Suriname.

Nature Treks bestond een paar jaar en voerde tochten uit voor Stichting Natuurreizen, Stichting Vogelreizen, Eco tourist Services. In het verleden voor Shoestring en Koning Aap.

Voor wie van natuur houdt is Suriname een must. In het oerwoud kun je genieten van de vele geluiden van onder meer vogels, brulapen en kikkers maar je vindt er ook luiaards, vlinders, slangen en Indianen. Het land heeft oerwoud, savanne en stranden waar zeeschildpadden hun eieren leggen. Naast de natuur heeft Suriname natuurlijk ook de plantages en dorpen met Nederlandse namen. Hier groeien onder andere prachtige eiken waar eiken tafels zoals boomstamtafels en kloostertafels van worden gemaakt.

Tochten voor vogelliefhebbers

Een van de specialisaties van NatureTreks was het organiseren van tochten voor vogelliefhebbers, onder begeleiding van Cristiano Flamingo, een inheemse ornitholoog. We bezochten verschillende landschapstypen zoals de jonge kustvlakte, het savannegebied en het ruige binnenland. Deze tochten werden over het algemeen per bus gemaakt, soms wordt er gevaren of gevlogen. We verbleven in hotels in Paramaribo, Nieuw Nickerie en Apura en in het binnenland in groepsaccommodaties. Suriname is voor de vogelliefhebber een waar paradijs. Meer dan 700 soorten zijn hier te bewonderen. Te denken valt aan de rode ibis, verschillende reigersoorten, de visarend, ooievaars, steltlopers en diverse roofvogels aan de kustvlakte. In de Savannegordel is er kans verschillende soorten kolibries, papagaai-achtigen, vliegenvangers en diverse roofvogels tegen te komen. In het binnenland komen we miervogels, spechten, toekans, ara’s, hoatzins en natuurlijk de oranje rotshaan tegen.

https://www.tafels99.nl/