Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je ervoor dat je huisdieren je raamdecoratie niet kapot maken?

Je hebt eindelijk die raambekleding gekregen die je al tijden op het oog had. Je hebt ze laten installeren, en je ruimte is klaar om te wonen en erin te leven. Maar er is nog iemand die dolgraag een close up van je jaloezieën wil zien, en dat zijn niet je Instagram volgers maar je huisdieren. Het hebben van een huisdier is vergelijkbaar met de zorg voor een kind. Je moet ze in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze niet ergens in verzeild raken waar dat niet mag. 

We hebben vrijwel elk scenario gehoord als het gaat over huisdieren die jaloezieën vernielen. Of het nu honden zijn die wanhopig uit het raam proberen te kijken, of puppy’s die een duur, nieuw kauwspeeltje gevonden hebben.

Waarom houden huisdieren ervan jaloezieën te vernielen?

Hoewel veel dingen die onze huisdieren doen ons verbijsteren, is deze toch vrij gemakkelijk te begrijpen. Ze willen zien wat erbuiten gebeurt! Honden vallen in drie categorieën uiteen. Afhankelijk van met welke je te maken hebt, heb je een andere aanpak nodig om ze te corrigeren.

Als hij buiten iets ziet, wordt mijn hond gek en vernielt de jaloezieën

Een hond zit op de vloer van de eetkamer, vanuit het oogpunt van een hond zijn jaloezieën alleen maar een belemmering die hem bij het raam weghoudt. Als er een eekhoorn of pakket bezorger buiten is, worden de jaloezieën of vouwgordijnen gewoon een slachtoffer van de resulterende razernij om naar buiten te gaan.

Oplossing

Houd jaloezieën of je plisségordijnen gedeeltelijk omhoog om je huisdier de gelegenheid te geven naar buiten te kijken en schade te voorkomen. Voorkom dit probleem helemaal door je hond te leren kalm te blijven in spannende situaties. Het “laat het” commando is perfect voor dit probleem.

https://www.raamdecoratie.com