Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Hoe haal je het beste uit jouw badkamer?

De badkamer is een belangrijke ruimte in ons huis. Het is de plek waar we ons ’s morgens klaarmaken en waar we ons ’s avonds ontspannen. Maar hoe maak je nu van je badkamer een gezellige en praktische ruimte waarin je je thuis voelt? In deze blog geven we je tips over de inrichting van je badkamer. We bespreken onder andere de spiegel, het badmeubel, de tegels, de accessoires, het kleurgebruik, de ruimte-indeling, en de keuze tussen een douche of bad.

 

De spiegel

De spiegel is een onmisbaar item in de badkamer. Niet alleen om jezelf te bekijken, maar ook om de ruimte optisch te vergroten. Een spiegel in de badkamer zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting goed is bij de spiegel, zodat je jezelf goed kunt zien tijdens het scheren of opmaken. Kies bij voorkeur voor LED-verlichting en vermijd te fel of te warm licht.

 

Welke badmeubel?

Het badmeubel is ook een belangrijk element in de badkamer. Het is de plek waar je je producten opbergt en waar je je wastafel kwijt kunt. Kies een badmeubel dat past bij de stijl van je badkamer en waarin voldoende opbergruimte is. Er zijn veel verschillende stijlen, van modern tot klassiek en van strak tot landelijk. Het is belangrijk dat het badmeubel past bij de rest van de inrichting.

 

Welke tegels?

Tegels bepalen grotendeels de sfeer van je badkamer. Er zijn tal van mogelijkheden, van rustige effen tegels tot opvallende en tegels met patronen. Kies bij voorkeur voor keramische tegels, omdat deze vochtbestendig zijn en makkelijk te onderhouden. De kleur van de tegels is belangrijk voor de sfeer in de badkamer. Witte tegels ogen fris en schoon, terwijl donkere tegels een warme en sfeervolle uitstraling hebben.

 

Besteed aandacht aan de aankleding!

Accessoires maken je badkamer af. Denk hierbij aan handdoekrekken, zeepdispensers, toiletrolhouders en prullenbakken. Kies voor accessoires die passen bij je badkamerstijl en die praktisch zijn in gebruik. Let bijvoorbeeld op het materiaal, een metalen handdoekenrek kan na verloop van tijd roesten in een vochtige badkamer.

 

Welke kleuren kun je gebruiken?

Kleurgebruik is belangrijk in de badkamer. Kies bij voorkeur voor rustige kleuren die elkaar aanvullen. Te veel verschillende kleuren maken de badkamer onrustig. Wit, grijs en beige zijn populaire kleuren voor de badkamer. Wil je toch iets meer kleur in je badkamer? Kies dan voor één accentkleur, bijvoorbeeld in de accessoires.

 

Indeling van de badkamer

Het indelen van je badkamer is belangrijk voor het gebruiksgemak. Zorg voor voldoende ruimte om te bewegen en om je producten kwijt te kunnen. Kies je voor een douche of een bad of beide? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Houdt hierbij wel rekening met de loopruimte en andere objecten. 

https://www.glasgigant.nl/info/glasplaat-op-maat-bestellen