Maarts viooltje
Image default
Aanbiedingen

Chateaubriand bestellen voor thuis

Een heerlijk stukje vlees wat o zo lekker luxe klinkt: chateaubriand. Een goed glas wijn erbij en het feestje is helemaal af. Toch kan je dit feestje ook makkelijk in je eigen huis brengen door zelf chateaubriand in je eigen keuken klaar te maken. Kijk hier eens om het meteen te bestellen: chateaubriand bestellen.

Een beetje meer informatie over chateaubriand

Het klinkt zo lekker luxe, maar wat is chateaubriand eigenlijk? Chateaubriand is afkomstig van een rund en het vlees is te vinden net onder de ruggenspier van het rund. Chateaubriand wordt afgesneden van het dikke gedeelte van de ossenhaas. Wanneer je chateaubriand besteld, zal je dus een flink stuk vlees krijgen. Dit vlees kun je gemakkelijk delen met een groepje van twee tot vier mensen.

Hoe bereid je het?

Als je chateaubriand gaat bestellen, dan vraag je je wellicht af hoe je dit dan het lekkerste kunt bereiden. Gelukkig is dit niet zo moeilijk! Hier lees je onze stappen.

Stap 1: Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Voordat je aan het kokerellen gaat, is het belangrijk dat de chateaubriand eerst goed op kamertemperatuur komt. Haal ongeveer een uurtje voordat je wilt gaan koken de chateaubriand uit de koelkast. Op die manier kan het goed op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Spice it up!

Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden toevoegen aan de chateaubriand. Dit is echter niet noodzakelijk omdat het van zichzelf al heel smaakvol en mals is. Als je wel voor wat kruiden kiest, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zout, peper en wat tijm en rozemarijn toe te voegen. Het zout zorgt ervoor dat er niet te veel vocht verloren gaat terwijl je de chateaubriand bereidt. De peper geeft wat extra smaak aan de chateaubriand. De tijm en rozemarijn is om de jus van de chateaubriand lekker op smaak te brengen.

Stap 3: Kort grillen in de pan

Het is altijd lekker als je de chateaubriand eerst even kort grilt in de pan. Dan komt er straks een extra lekker knapperig laagje op je chateaubriand. Een paar minuutjes is genoeg. Keer je chateaubriand goed om wanneer je aan het grillen bent.

Stap 4: De oven in

Chateaubriand gaart heerlijk als je het in de oven stopt. Als je het in een ovenschaal stopt met wat kruiden, dan zal ook de jus heerlijk worden. Je kunt de jus bijvoorbeeld serveren met gebakken aardappeltjes uit de oven. Wanneer de chateaubriand in de oven zit, is het goed om met een kernthermometer te checken hoe warm de chateaubriand vanbinnen is. Op die manier hou je in de gaten dat de chateaubriand niet te ver door gaart.  

Gerelateerde artikelen

Wat is de beste stofzuiger?

Hoe zorg je ervoor dat je huisdieren je raamdecoratie niet kapot maken?

Wat zijn guest supplies?