Maarts viooltje
Image default
Woningen

Vijf tips voor een milieuvriendelijker huis

Het gebruik van isolatie platen op de vloer van je huis is een manier om een ​​milieuvriendelijker huis te krijgen. Vloeren met een goede isolatie zijn energiezuiniger omdat ze de warmte gelijkmatiger door het huis geleiden. Hierdoor hoef je de verwarming niet te lang en te vaak aan te zetten. Natuurlijk zal het uiteindelijk energie besparen en je geld besparen. Een milieuvriendelijk huis hebben is de droom van iedereen. Het is omdat een milieuvriendelijker huis je in de toekomst een duurzamer leven zal geven. Ondertussen kun je het comfort en de schoonheid van het huis behouden. Naast de vloer zijn er meerdere delen van de woning die ook voor een goede isolatie kunnen zorgen. Hier zijn enkele tips voor een milieuvriendelijker huis.

Isolatie op het dak van het huis

De eerste tip om het huis milieuvriendelijker te maken, is het dak van het huis te isoleren. 30% van de warmte in huis gaat verloren via het dak, wat betekent dat zonder isolatie de ruimte onder het dak koeler zal zijn en je de verwarming vaker en langer moet aanzetten. Daarom kan dakisolatie je huis warmer, energiezuiniger, kostenbesparend en natuurlijk milieuvriendelijker maken. Naast dakisolatie in huis moet ook je garagedak isoleren omdat dit gunstig is voor voertuigen die in je garage geparkeerd staan. Dit betekent dat de conditie van de auto en de motortemperatuur van de auto beter op peil blijven als het buiten kouder is.

Isolatie op de muren van het huis

De tweede tip is met muurisolatie. Niet geïsoleerde muren kunnen 20% van de warmte in een ruimte afvoeren. Daarom kan muurisolatie helpen om de temperatuur in je huis warm te houden en kunnen temperatuurschommelingen stabieler zijn. Dit heeft uiteindelijk gevolgen voor energiebesparing en milieuvriendelijke woningen op de lange termijn. Net als isolatie op de vloer kan bij muurisolatie ook gebruik worden gemaakt van steenwol, glaswol, PIR of MW-35 materialen. Je kunt ook houten wandpanelen kopen om de warmte binnen te houden en tevens wat geluidisolatie te krijgen.

Isolatie kruipruimte

Als je een kruipruimte onder je huis hebt, dan is kruipruimte isolatie een manier om de warmte in huis op afstand te houden. Door de aanwezigheid van kruipruimte onder de woning is de luchtvochtigheid vaak hoger en komt schimmel sneller naar de oppervlakte van de vloer of wanden. Isolatie van de kruipruimte kan worden gedaan door isolatie op de vloer of op het plafond van de kruipruimte toe te voegen, afhankelijk van de oppervlakte en grootte van de bestaande kruipruimte. De materiaalkeuzes voor kruipruimte isolatie worden bepaald door het type vloer dat je gebruikt. Is je vloer van beton, dan kun je gebruik maken van PIR- en EPS-producten. Voor houten vloeren kun je kiezen voor steenwol, glaswol of minerale wol.

Isolatie van houten kozijnen

De volgende tip voor het maken van een milieuvriendelijk huis is met houtskelet isolatie. Houtskelet isolatie houdt in dat de kozijnconstructie van de woning volledig van hout is. Houten kozijnen hebben vaak veel isolatie worden de woning direct goed is geïsoleerd. De constructie van daken, vloeren en wanden van hout kent verschillende isolatiemogelijkheden. Je moet isolatie van wol gebruiken, want wol is gemakkelijker aan te brengen op hout, gemakkelijker te ademen en flexibel. Je kunt ervoor kiezen om steenwol, glaswol of MW-35 te gebruiken, deze drie materialen zijn de beste isolatiematerialen.