Maarts viooltje
Image default
Beauty en verzorging

Laserontharing: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Heb je veel ongewenst haar, zoals op je kin, benen, oksels, bovenlip, bikinilijn, borst of rug, dan kun je dit nu definitief en bijna zonder pijn laten weghalen met de nieuwste moderne laser ontharingsmethode. Wil je meer weten over laserontharing, de voordelen en de behandeling? Wij hebben alle informatie verzameld. Lees verder!

Zo werkt laserontharing

Bij laserontharing wordt intens licht gebruikt om de haarzakjes en de cellen rond de haarwortel te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat het haar permanent verdwijnt en er geen nieuw haar meer groeit. Deze methode werkt het best bij donker haar, omdat dat meer lichtenergie opneemt. Lichtere haren, zoals blond, grijs of rood, hebben niet genoeg pigment voor een effectieve behandeling. In zulke gevallen kun je beter andere ontharingsmethoden overwegen.

Voordelen van laserontharing

Laserontharing heeft veel voordelen. Het is meestal pijnloos, vooral met moderne laserapparatuur. Deze is sneller en werkt beter dan andere lasers. De resultaten van laserontharing duren lang, waardoor het haar niet snel terugkomt en je niet vaak opnieuw behandeld hoeft te worden. Ook is het geschikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht en lichaam. Het werkt goed bij verschillende haarproblemen, waaronder ongewenste haargroei, hirsutisme en hypertrichose.

De laserontharing behandeling

Voordat je een laserontharing ondergaat, wordt er een plan gemaakt dat bij jou past. In het eerste gesprek wordt gekeken of je huid en haar geschikt zijn voor de behandeling en wat je kunt verwachten. Belangrijk om te weten: je mag je haar niet epileren, harsen of uittrekken tijdens de behandeling, want dat maakt het minder effectief. Zorg dat je haar goed zichtbaar is voor het eerste gesprek, een klein stukje is al genoeg. Ook moet je huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner, want dat kan vlekken op je huid geven. Vermijd zonlicht twee weken voor en na de behandeling. Vertel ook als je medicijnen gebruikt, vooral als die je huid gevoeliger maken voor licht. Dit kan namelijk blaren en littekens veroorzaken. Dus, ben jij toe aan een laserbehandeling? Plan dan vandaag nog een adviesgesprek in en laat je informeren!