Maarts viooltje
Image default
Eten en drinken

Bloemenhoning online kopen

Bloemenhoning en koninginnegelei zijn twee soorten honing die als natuurlijke zoetstoffen dienen. Bloemenhoning is afkomstig van nectar dat door honingbijen wordt verzameld uit bloemen. De smaak en de kleur van de honing kunnen variëren, afhankelijk van de soort bloem waar de nectar vandaan komt. 

Koninginnegelei is een soort honing die wordt verzameld door de koninginnen van honingbijen. Het heeft een donkere, zoete smaak en is meestal wat dikker dan gewone honing. Het is een goede bron van vitamine B6, calcium, magnesium, kalium en zink. Het bevat ook verschillende antioxidanten die de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunen en veroudering tegengaan. 

Bloemenhoning is rijk aan mineralen, vitamines en antioxidanten, waardoor het een uitstekende bron van voedingsstoffen voor het menselijk lichaam is. Het bevat ook enzymen die helpen bij de spijsvertering en de stofwisseling. Het heeft een rustgevende en kalmerende werking en wordt daarom gebruikt in kruidentheeën om spanning en stress te verlichten. Het kan ook worden gebruikt om het immuunsysteem te versterken en als remedie tegen hoesten. 

Natuurlijke zoetstoffen 

Koninginnegelei bevat ook een hoog gehalte aan enzymen die helpen bij het afbreken van voedsel in het lichaam en de spijsvertering ondersteunen. Het wordt ook gebruikt als remedie tegen hoesten, keelontstekingen en luchtweginfecties. In vergelijking met andere soorten honing, zijn deze varianten veel zoeter. Hoewel ze beide gezond zijn, bevatten ze ook kleine hoeveelheden calorieën, dus het is belangrijk om niet te veel ervan te eten. 

Beide varianten kunnen worden gebruikt als vervanging voor suikers en zoetstoffen in koffie, thee, sauzen, yoghurt, ontbijtgranen en desserts. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan salades, smoothies, shakes en andere gerechten voor extra zoetheid en smaak.

https://www.honingonline.nl/product/bloemenhoning-van-de-imker/