Maarts viooltje
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn opblaaspoppen en welke heb je nodig

Opblaaspoppen zijn poppen die door middel van lucht kunnen worden opgeblazen tot de vorm waarin ze eigenlijk bedoeld zijn. Dit kan door middel van een pomp die lucht blaast of in sommige (vaak kleinere) gevallen door zelf lucht in het tuutje van de pop te blazen. Deze poppen zijn er in allerlei vormen en maten en zijn ook in een hele hoop verschillende mogelijkheden te verkrijgen. Dit hangt dus helemaal van de gelegenheid af. Wanneer u bijvoorbeeld 70 jaar wordt is het mogelijk een opblaaspop 70 jaar te huren. Deze kunt u dan op de locatie plaatsen waar u het eventuele feest gaat vieren en deze zal dan vervolgens duidelijk en op een leuke manier laten zien wat het doel van het feest is.

Waarom een opblaaspop nemen?

Zoals eerder benoemd worden opblaaspoppen voor allerlei  soorten mogelijkheden en bezigheden gebruikt. De meest bekende en meest voorkomende vorm is de opblaaspop die in sekswinkels verkocht wordt. Zoals eerder benoemd is het ook gebruikelijk om een grote opblaaspop te huren bij feesten en partijen. De pop kan dus kwa vormgeving helemaal aangepast zijn op het soort gelegenheid waar deze aanwezig zal zijn. Ook in zwembaden worden vaak opblaas voorwerpen gebruikt. Hoewel dit meestal geen daadwerkelijke poppen zijn, wil dit nog wel is voorkomen. Maar in de meeste gevallen gaat het om een opblaasband of luchtbed.

Abraham en Sarah

Bij verjaardagen in Nederland is het ook erg gebruikelijk om bij mijlpaal van de leeftijd van 50 een zogenaamde “Abraham” of “Sarah” pop neer te zetten. De Abraham is de mannelijke vorm en de Sarah de vrouwelijke vorm. Dit stamt eigenlijk af uit het geloof. Sarah zou de vrouw van Abraham zijn en een van de stammoeders van Israël. De begrafenis van Sarah is de eerste begrafenis die in de bijbel voorkomt.