Maarts viooltje
Image default
Woningen

Veilig je meterkast vervangen doe je zo

Het vervangen van de meterkast is niet een simpele klus die je om het jaar moet uitvoeren. Een meterkast is erg duurzaam en kan jaren mee. Het vervangen van de meterkast moet je ook zeker niet zelf uitvoeren, ook de gespecialiseerde elektriciens zeggen dit. Werken aan elektra kan erg gevaarlijk zijn, zo kan je onder stroom komen te staan of bij de verkeerde stappen kan je kortsluiting creëren, soms ontstaat hierdoor brand. Als je toch zelf een meterkast wilt vervangen doe dit dan veilig, hieronder kan je een aantal hele belangrijke tips vinden.

Hoe vervang je veilig een meterkast?

Een meterkast veilig vervangen begint met het opdoen van kennis over de werkzaamheden. Neem goed alle aandachtspunten door en valkuilen als die er ook zijn, lees ook op het internet handleidingen en stappenplannen. Alle informatie die je verzamelt is erg belangrijk als je wilt beginnen met het vervangen van de meterkast, op deze manier sta je niet voor onverwachte verassingen maar weet je juist wat je te doen staat.

Maak een stappenplan

Je bent erg wijs geworden na alle kennis die je hebt opgedaan, als je veilig wilt werken moet je dit niet gelijk op de proef stellen. Maak van alle kennis die je hebt een stappenplan, op deze manier kan je gemakkelijk door de klus heen gaan en weet je ten alle tijden waar je bent.

Materialen

Zorg dat je veel materialen op zak hebt voordat je gaat beginnen met de klus, tijdens de klus wil je namelijk niet nog even naar de bouwmarkt gaan om nog even wat te halen. Dit is erg gevaarlijk en kan een hoop ongelukken veroorzaken.

Schakel de stroom uit

De beste tip om veilig een meterkast te vervangen is het uitschakelen van de stroom, dit doe je door de hoofdschakelaar om te zetten.

 

Gerelateerde artikelen

Wij bouwen onze werk op de principes van professionele, snelle en hoogwaardige oplossingen.

Makelaar Wolvega om ervoor te zorgen dat je snel en eerlijk je huis verkoopt.