Maarts viooltje
Image default
Energie

Elektriciens riskeren hun leven vaker dan we denken

Een elektricien is verantwoordelijk voor het aanleggen van stroom groepen en zorgen dat de stroom veilig een gebouw of huis binnen komt. Dit kan alleen als je het op de juiste manier aansluit. Stroom moet veilig worden afgetapt van stopcontacten, daardoor is het belangrijk dat de stroom goed en veilig wordt aangelegd. Door stopcontacten kunnen wij in het huis stroom gebruiken vanuit alle kamers om elektrische apparaten te kunnen gebruiken of op te laden. Een voorbeeld van een elektriciteitbedrijf die elektriciteit goed kan aanleggen is Elektricien Hilversum 035. Het belangrijkste bij stroom aanleggen is dat iemand niet teveel stroom van een groep kan pakken.

Wat doet een elektricien

Een elektricien legt niet alleen stroom aan. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit meerdere klussen, bijvoorbeeld het vervangen van een zekeringkast. Een zekeringkast vervangen gebeurt vaak tijdens een verbouwing of een renovatie. Daarnaast moeten ze de zekeringkast ook in de gaten houden om te zien of er geen kortsluitingen ontstaan. Dit kan komen door de overbelasting op de zekeringkast. Naast het vervangen van zekeringen, helpen elektriciens ook mee met het plaatsen van stopcontacten in nieuwbouwhuizen, maar ook tijdens verhuizingen of verbouwingen.

Wat is een kortsluiting?

Kortsluitingen zijn elektrische verschijnselen die ontstaan als er contact is tussen twee elektrische draden. Dit komt vaak voor tijdens een isolatiefout. De stroomsterkte neemt toe en hierdoor kan brand ontstaan. Het is daarom belangrijk dat er een elektricien is die de stroomgroepen goed aanlegt en zorgt voor jouw veiligheid om de stopcontacten zonder problemen te kunnen gebruiken. Om kortsluitingen te vermijden is het belangrijk om het stroom niet te overbelasten en dat er regelmatig een controle wordt gedaan door een erkende installateur. Ook is het belangrijk om niet te veel stroom tegelijk te gebruiken, zet niet al je apparaten op hetzelfde tijdstip aan.