Maarts viooltje
Image default
Marketing

Bekendheid creëren voor jouw bedrijf.

Als bezig bent met een bedrijf opzetten is een van de moeilijkste dingen zorgen dat mensen van het bestaan weten van jouw bedrijf. Hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren. Je kan via sociale media jezelf bekend maken, linkbuilding, mond op mond reclame etc… Sociale media is natuurlijk helemaal hip. De hele dag zitten super super super veel mensen door hun apps te scrollen, facebook, instagram, snapchat etc… Het handige van sociale media is dat het helemaal niks kost. Je kan gemakkelijk een profiel aanmaken en er gratis een professioneel profiel van maken. Het houdt dan ook bij hoeveel mensen naar je profiel kijken, wat voor mensen dat zijn en wanneer. Het enige wat je moet doen is volgers krijgen.

Mensen naar je website krijgen

Maar sociale media is natuurlijk geen wondermiddel, het is soms best lastig om die volgers ook echt te krijgen. En misschien heeft jouw doelgroep wel geen sociale media. Is voor jou bijvoorbeeld je website essentieel dan is het belangrijk dat mensen daarvan af weten en daar terecht komen. Dan kan linkbuilding de oplossing zijn. Linkbuilding zorgt ervoor dat mensen via andere websites bij jou terecht komen. Met als gevolg dat de website van jouw bedrijf hogerop komt in zoekmachines als google. Dat betekend dat als mensen naar een bedrijf zoeken als dat van jou, je hoger komt te staan als optie. Dat zorgt als het goed is voor veel meer bezoeken van de website en het liefste natuurlijk meer klanten.

Mond op mond reclame

Linkbuilding en sociale media zijn dus twee goede manieren om online reclame te maken.. Maar old fashioned kan natuurlijk ook, namelijk mond op mond reclame. Ga met mensen praten over jouw bedrijf en jouw ideeën. Of ga langs bij potentiële klanten. Persoonlijk contact is super belangrijk. Die mensen gaan weer met andere mensen praten en die ook weer. Zo kan er snel een kettingreacties ontstaan en weten veel mensen van jou af.