Maarts viooltje
Image default
Internet marketing

Jouw verhaal op een heldere en creatieve manier vertellen met animatievideo

Jouw verhaal op een heldere en creatieve manier vertellen met animatievideo

Op korte, krachtige wijze jouw verhaal vertellen en overbrengen. Dat is de kracht van een goede animatievideo. Je wordt namelijk gedwongen om tot de kern te komen, want een goede animatievideo duurt niet langer dan anderhalve minuut tot twee minuten. Langer dan dat en jouw doelgroep haakt af. Dat klinkt misschien logisch, maar in de praktijk merken we dat veel bedrijven hier toch veel moeite mee hebben. Je wilt vaak meer vertellen dan er in twee minuten past en tja… wat schrap je dan? Ineens lijkt alles belangrijk. Dan is het erg fijn als je een externe partij hebt die jou kan helpen keuzes te maken en dingen te schrappen zónder de essentie van je verhaal te verliezen. Een animatievideo laten maken bij een professioneel bedrijf raden wij dan ook sterk aan. Zoals bij animatiestudio ZoomWorks.

Animatievideo laten maken bij ZoomWorks

Een professionele partij zoals ZoomWorks maakt dagelijks video’s en animatievideo’s voor verschillende klanten. Hierdoor zijn zij als geen ander bekend met de do’s en dont’s bij het maken van een animatievideo. En kunnen ze jouw verhaal verpakken in een kort en krachtige voice-over en deze vertalen naar passende, creatieve beelden. Het mooie van een animatievideo is dat er sprake is van totale ontwerpvrijheid. Hierdoor kun je letterlijk alle kanten op met jouw vormgeving en manier van verhaal vertellen met beeld. Hierin is meer mogelijk dan je denkt, er zijn namelijk verschillende soorten en smaken als het gaat om een animatievideo laten maken.

De verschillende soorten en smaken van een animatievideo

Animatievideo is een breed begrip. Oké, je wilt geen video, dat is duidelijk. Maar een animatie kan nog alle kanten op gaan. Wil je een animatie waarbij je alle elementen getekend ziet worden? Dan is een tekenanimatie wel wat voor je. Wil je complexe materie versimpelen en helder uitleggen? Dan kun je beter voor een explanimation gaan. Maar het zou ook zomaar kunnen dat een 3D animatie veel beter bij je past, of een cartoon animatie. En als je dan een keuze hebt gemaakt voor het soort animatie, dan komt het volgende keuzemoment alweer aan bod: de stijl. Ga je voor fotorealistisch of juist meer low poly? Wil je felle kleuren, of juist een monotoon kleurenpallet waarbij bepaalde kleuren eruit springen? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook dit is een reden waarom wij sterk adviseren jouw animatievideo bij een professionele partij te laten maken.

Meer weten over een animatievideo laten maken?

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over een animatievideo laten maken? Neem dan eens contact op met ZoomWorks. Hun enthousiaste team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten helpt je graag verder! Of bezoek hun website en laat je verrassen door animatievideo’s die ze gemaakt hebben voor andere klanten.

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/