Maarts viooltje
Image default
Banen en opleidingen

Group (Information) Controller

Voor onze Group Control afdeling in De Lier zoeken wij een Group (Information) Controller.

Functie inhoud

De ideale kandidaat heeft overduidelijke internationale ervaring op het gebied van boekhouding, rapportage en controle en combineert deze met affiniteit en toegewijde ervaring op het gebied van BI en IT. Naast het bekleden van financiële functies in dit team ben je ook primair verantwoordelijk voor BI en IT projecten.

De snelle groei van de internationale markt heeft de afgelopen jaren geleid tot de opkomst van veel verschillende systemen en processen in de financiële sector van Dummen Orange. De groepsleider is verantwoordelijk voor het vereenvoudigen, optimaliseren en professionaliseren van deze informatiestromen. In deze rol ben jij de schakel tussen IT en financiën en weet je vanuit je Business Intelligence bril hoe je data kunt gebruiken om bedrijfsprocessen beter te managen.

Daarnaast ben je als regiodirecteur ook verantwoordelijk voor de Asia Pacific region (APAC). U bent verantwoordelijk voor het toezicht op de financiële status van de zakelijke afdeling in uw regio, verantwoordelijk voor de maandelijkse afwikkeling, het bekijken en analyseren van gegevens. Je denkt mee met het bedrijf en je kunt het omzetten in logische concepten en processen.

In deze functie rapporteer je aan de group control supervisor. In deze functie ben je een belangrijke steun voor haar en de financieel directeur. Door proactief te werken, kunt u ervoor zorgen dat de klus met hoge kwaliteit en nauwkeurigheid wordt voltooid. In deze rol behoor je tot de afdeling groepscontrole (7 collega’s). Naast het cyclische proces richt je je ook op IT / BI gerelateerde projecten. In dit team heerst een cultuur van elkaar helpen, adviseren en flexibel aanpassen aan zakelijke behoeften.

Taken en verantwoordelijkheden

Je kunt daarin de rol van (nieuwe) inzichten spelen. Je belangrijkste taken zijn:

• Ontwikkelen en automatiseren van (financiële) gegevensopslag en -verwerking om verschillende rapportages aan stakeholders te verstrekken.

• Optimaliseer de architectuur van stamgegevens, naast het coördineren van stamgegevens, zoals hiërarchische structuur, accountplanning en autorisatielogica.

• Realiseer het effectiever ophalen van gegevens uit het systeem.

• Ontwikkel informatiedashboards voor verschillende stakeholders.

• Analyseer en controleer de verschillende verstrekte financiële verslagen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de financieel directeur van de regio Azië-Pacific binnen de groep.

• Realiseer de perfecte aansluiting en analyse van cijfers. U kunt in het rapport alle bewerkingen uitvoeren om belanghebbenden de juiste informatie te geven over de financiële prestaties van DümmenOrange.

• Werk nauw samen met bedrijfscontroles om correcte analyse op wereldwijde schaal mogelijk te maken om inzicht te geven en de resultaten van de organisatie te schetsen (definieer informatie-eisen, maak sjablonen, analyseer en pas aan).

• Vervul de signaalrol door de cijfers in uw regio en de wereld te analyseren.

• Bijdragen aan de verbetering van het financiële bewustzijn van bedrijven.

Jouw profiel

Je bent een sterke analist en een financiële medewerker die het belang van data en systemen begrijpt. Je houdt van bouwen, verbeteringen aanbrengen en bent niet bang voor veranderingen. Om deze functie succesvol te maken, heb je de volgende kennis verworven;

Achtergrond

• Een complete master in bedrijfseconomie met aantoonbare ervaring en nauw verwant aan IT.

• 6-10 jaar relevante werkervaring, je hebt een stap gezet in de richting van professionalisering en automatisering in financiële controle en rapportage.

• Beschikken over (sterke) BI kennis en ervaring.

• Financiële kennis over consolidatie, rapportage en controle.

Competenties

• U kunt ondersteuning krijgen van collega’s op alle niveaus van het bedrijf en veranderingen doorvoeren (hoge organisatorische en culturele gevoeligheid);

• U kunt zelfstandig aan projecten werken of u kunt er met de hand aan werken.

• Een bedrijf dat continu evolueert en daardoor verandert is een uitdaging en je kunt goed reageren op veranderende situaties.

• Je bent analist, vanuit de data kun je verbanden leggen, trends bekijken en ontwikkelingen volgen.

• Je kunt goed prioriteiten stellen en weten dat levering (deadline commitment) belangrijk is, maar de kwaliteit en nauwkeurigheid van levering zijn hoog.

• Doe wat je zegt, je bent transparant en eerlijk.

• Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Dit is een internationale rol en moet bekwaam zijn in het Engels.

Wij bieden

Dümmen Orange heeft ambitieuze wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit zijn de topprioriteiten. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin je jouw vakgebied kunt ontwikkelen. Dochteronderneming Duman Orange biedt medewerkers een enorme ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In een informele en zeer toegankelijke werkomgeving is samenwerking essentieel.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/controller-functie.html