Maarts viooltje
Image default
Auto’s en Motoren

Paruzzi: voor alle VW Classic-eigenaren!

VW Classic-fans weten de weg naar Paruzzi al jaren te vinden. Deze online winkel is voor hen hét adres voor Volkswagen onderdelen, accessoires en gadgets. Het assortiment is handig en overzichtelijk ingedeeld, zodat iedereen super snel en gemakkelijk vindt wat hij/zij nodig heeft.

Ben je in het bezit van een Karmann Ghia? Ook jij slaagt gegarandeerd op paruzzi.com! De Volkswagen Karmann Ghia is een sportieve wagen met twee deuren. De auto werd destijds ontworpen door de Italiaanse firma Ghia. Voor de assemblage was carrosseriebouwer Karmann in Duitsland verantwoordelijk. Karmann Ghia’s werden tussen 1955 en 1974 gebouwd. In totaal zijn er meer dan 500.000 de fabriek uitgereden.

In vergelijking met de Kever en de Transporter, hebben we het hier over een meer elegante en luxe auto. Aan dit soort wagens was namelijk veel behoefte in de periode van herstel na de Tweede Wereldoorlog. Bijkomend voordeel was dat Volkswagen het imago flink opkrikte.

De collectie Karmann Ghia-componenten van Paruzzi is onderverdeeld in herkenbare groepen. We noemen er een paar: achteras, differentieel; bumpers, chassis, hand & voetbediening; benzine, uitlaat, kachel; carrosserie, interieur. Elk van deze rubrieken bestaat vervolgens uit subcategorieën. We lichten er eentje uit. Onder de allereerste groep -1 motor- vallen bijvoorbeeld:

-100: revisiemotoren;

-101: carter, cilinder, cilinderkop (boxer motor);

-117: oliekoelers, olieslangen;

-119: koelhuizen, ventilators, koelluchtsystemen;

-129: carburateur, luchtfilter, inlaat spruitstuk;

-131: uitlaatgas her-verbranding systeem;

-143: motor pakking sets;

-145: hydraulische pompen, turbo lader.

Voor de duidelijkheid melden we dat deze opsomming niet volledig is. Voor een compleet overzicht van groepen en subgroepen verwijzen we naar de website van Paruzzi. Daar kun je tevens terecht voor technische info, leuke weetjes, complete handleidingen en handige tools. Voorbeelden van die tools zijn: bouwjaar herkenning, motor herkenning, motor calculator, stroomverdeler / ontstekingstool en versnellingsverhoudingen calculator.

En dan kun je ook altijd nog het Paruzzi Magazine raadplegen voor technische gegevens. De techniek van de verschillende VW Classics wordt uitgebreid besproken en er worden tips gegeven voor het schoonmaken, bijstellen en vervangen van onderdelen.

https://www.paruzzi.com

Gerelateerde artikelen

Brommobiel Verkopen zonder zorgen

Autoschades bij zakelijk auto leasen

BMW 3 serie kopen