Kiezen uit verschillende lengtes en breedtes voor uw hardhouten vlonderplanken

Veel mensen kiezen voor hardhouten vlonderplanken wanneer ze een terras willen laten aanleggen in hun achtertuin. Toch moet u weten dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn met het aanschaffen van hardhout: de wereldwijde voorraad aan hardhout is namelijk flink aan het dalen. Dit heeft als gevolg dat hardhouten vlonderplanken steeds vaker in kleinere, onzekere maten en dimensies worden geleverd. Door echter te kiezen voor Heveatech vlonderplanken, een duurzame hardhout soort, heeft u geen last van de kleinere formaten. Deze kunnen namelijk worden geleverd in diverse maten waarbij u er zelfs voor kunt kiezen de platen extra breed te laten leveren. Dit is een groot voordeel wanneer u een terras wilt laten plaatsen. Momenteel is er in Nederland slechts één leverancier waar u terecht kunt voor hardhouten vlonderplanken gemaakt van Heveatech: Houthandel Van Wanrooij B.V., te vinden in Schijndel. 

Geavanceerde technologie voor het maken van hardhouten vlonderplanken

Overmatig gebruik van hardhout heeft negatieve gevolgen op het milieu. Gelukkig is er tegenwoordig een milieuvriendelijke vervanger van hardhout die net zo stevig én net zo mooi is als ander hardhout: Heveatech. Deze houtsoort is afkomstig van bomen die voorheen zijn gebruikt voor het winnen van latex. Nadat ze geen latex meer afgeven, worden ze verwerkt tot Heveatech hout. Hier gaat echter wel een bepaald proces aan vooraf. Zo wordt Heveatech vervaardigd met een geavanceerde impregnatie technologie. Met het toepassen van een consistent vochtgehalte, een gecontroleerd proces en gedeponeerde technologie, wordt er gezorgd voor een massieve LVL en LVB structuur. Op deze manier wordt het hout verwerkt tot de hardhouten vlonderplanken van Heveatech die u vindt in de schappen van Houthandel Van Wanrooij B.V., de momenteel enige Nederlandse leverancier van Heveatech hout.

Hardhouten vlonderplanken van Heveatech voor een beter milieu

U wilt toch ook dat het nieuwe terras dat u laat aanleggen in uw achtertuin zo milieuvriendelijk mogelijk is? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor hardhout gemaakt van Heveatech als materiaal voor uw vlonder. Hiermee laat u namelijk een zo klein mogelijke ecologische impact achter. Heveatech wordt gemaakt van aangeplante Hevea Brasiliensis bomen. Deze bomen worden gebruikt voor het winnen van latex. Als deze bomen na 25 tot 30 jaar geen latex meer opleveren worden ze gekapt en dienen ze als basis voor Heveatech. Door het toepassen van geavanceerde impregnatie technologie op dit hout, wordt er een hoogwaardig houtproduct van gemaakt. Dankzij dit proces kan men Heveatech de meest milieuvriendelijke hardhout soort noemen. Momenteel is Houthandel Van Wanrooij B.V. de enige Nederlandse houthandel waar u terecht kunt voor hardhouten vlonderplanken van deze duurzame houtsoort.